Ukoliko ste vlasnik havarisanog vozila ili vam je jednostavno automobil star, i pitanje je opravdanosti njegove opravke, vreme je potražite najbolji način za prodaju. U ovom tekstu upoznaćemo vas koji je to najbolji put za uspešnu prodaju.

Većina ostavlja svoj neispravan auto u garaži ili na nekom parkingu – zlenoj površini, nadajući se da će se u nekom trenutku steći uslovi za njegovu opravku. Za većinu vlasnika starih i havarisanih automobila taj trenutak često nikad ne dolazi, tako da stari ili znatno havarisani automobil postaje samo teret za njegovog vlasnika.

Stari i havarisani automobili spadaju u opasan otpad

Oni automobili koji su ostavljeni u garaži, posle nekog vremena počinju da smetaju i bivaju parkirani zajedno sa mnogim drugim starim i havarsanim automobilima.

Sve stare i havarisane automobile ( bilo unutra ili napolje) zakonodavac (repulički organi ili organi lokalne samouprave) je u svojim zakonima proglasio za opasn otpad.

Ovo nije daleko od istine jer u se u automobilu nalazi gorivo, motorno, hidraulično i ulje u transmisionom sistemu, tečnosti iz hladnjaka, antifriz, ulje iz sistema za kočenje, kiselina iz akumulatora, tečnost iz klima uređaja.

Neka vozila sadrže azbest koji je štetan. Zbog svega toga automobil mora biti “zbrinut” na “adekvatan način” .

Prolećna akcija čisćenja starih i havarisanih automobila u “loklanim samoupravama”

Početkom marta obično kreće akcija čišćenja u lokalnim saoupravama. U martu i aprilu posle “zimskog sna” razmile se komunalni inspetori i ostali organi koji održavaju komunalni red u lokalnim samoupravama, kako bi sagledali posledice zimske aktivnosti neodgovornih građana.

Oni u tom periodu obilaze i parkinge i zelene površine i tu popisuju havarisane automobile ili one stare za koji misle da su dugo parkirani. U zavisnosti od zakona u lokalnoj samoupravi, oni pišu prijave i kaznu protiv vlasnika starih ili havarsianih automobila, dajući im rok od nekolio dana da uklone vozilo.

U drugim lokalnim saoupravama nadležni organi daju nalog “pauku” da isti odnesu na prostor parking servisa. Ovakav postupak pored kazne, za vlasnike starih ili havarisanih automobila ima i troškove prevoza i parkiranja na prostoru parking servisa.

Da li se čuvanje starog ili havarisanog auta isplati

Na kraju ponovo pokrećemo pitanje da li se za sve vlasnike starih ili havarisanih automobila da li se isplate sve ove peripetije i dodatni troškovi oko svojih automobila. Oni ovim putem odavno izlaze samo iz troškova opravke i premašuju svoju tržišnuu cenu.

Zbog toga pravo je vreme da vlasnici starih ili havarisanih automobila potraže odgovarajuću agenciju za otkup automobila ili pozovite na tel. 069 411 32 73, kako bi bar samnjili troškove kazne u narednom periodu.